Kommentti

Suomalaiset tuovat Viroon lähes miljardi euroa vuodessa

Suomalaisten matkailuinto Viroon säilyy vuodesta toiseen. 2,7 miljoonaa matkaa vuodessa lahden yli on huima luku. 
Vaikka Muuttoapu Keveesti OÜ ei olekaan suoranainen matkailuyritys, ei voi olla ohittamatta tilastoja, joita eilen käsiteltiin EAS:n ja ja The Baltic Guide -lehden järjestämässä seminaarissa Tallinnassa. Helsingin Sanomatkin julkaisi aiheesta tänään uutisen

Vuonna 2015 suomalaiset tekivät Tilastokeskuksen mukaan 2,7 miljoonaa matkaa Viroon. Suomalainen käytti Viron-matkaansa noin 360 euroa (sis. matkat, laivalla kulutetut rahat sekä kulut Virossa). Yhteensä suomalaisten kokonaismenot Viron-matkoilla ylsivät lähes miljardiin euroon. 

Suomalaiset ovat Viron-kävijöiden joukossa aivan omassa kastissaan. Seuraavaksi suurin turistiryhmä, venäjäläiset, jäävät vain murto-osaan suomalaismäärästä. Muista maista tulijoiden määrä on vain rippusia. 

Suomalaiset ovat uskollisia Viron-kävijöitä: he tulevat läpi vuoden ja käyttävät hyvin monipuolisesti erilaisia palveluita. On jo mahdotonta kuvailla, millainen on tyypillinen Viron-kävijä. 

Viron jonkin verran edullisempi hintataso houkuttelee suomalaisia edelleen, mutta tutkimukset näyttävät, että hintojen merkitys on laskussa. Suomalaiset kokevat yhä enemmän, että Viro on paljon muutakin kuin halpaa viinaa. Ja itse asiassa: vain 5 % matkustajista tekee 45 % alkoholiostoksista. Loppujen lopuksi on siis kohtuullisen pieni määrä niitä "omaan käyttöön" -matkustajia, jotka tekevät matkansa aina Hiacen perä maata raapien. 

Sekä seminaarissa että Hesarin jutussa todettiin, että nuorempien Viron-matkaajien määrä on alkanut lisääntyä. Tallinnassa on kiinnostavia shoppailumahdollisuuksia, joita ei Suomesta löydä. Palvelut ovat Suomea halvempia. Lisäksi nuoremmat suomalaiset löytävät tiensä yhä paremmin erilaisiin Virossa järjestettäviin tapahtumiin. 

Lisää kommentti

Email again: